عمومیکسب و کار ایرانی

اهمیت بازی خیالی کودکان و نکاتی برای اجرای آن

اهمیت بازی های خیالی برای کودکان

بازی با لباس پلیس راهور برای کودکی ضروری است، اما بازی های خیالی چه نقشی در رشد اجتماعی و عاطفی کودکان دارد؟ در ادامه اهمیت بازی های خیالی برای کودکان را بررسی می کنیم. تخیل برای رشد کودک ضروری است: توانایی ابداع ایده ها، تصاویر و مفاهیم جدید بدون نیاز به دیدن یا حس کردن چیزی، توانایی کودک برای خلاقیت را بهبود می بخشد. تمام دانشمندان و مشاهیری مانند انیشتین بر اهمیت بازی های خیالی برای کودکان صحه گذاشته اند:

تخیل مهم تر از دانش است. چراکه دانش محدود است، در حالی که تخیل کل جهان را در بر می گیرد.

در این نوع بازی‌ها کودک داستان خود را بر اساس اشخاص و کاراکترهای مورد علاقه‌اش که در فیلم‌ها و داستان های کودکانه دیده و شنیده است با در اختیار داشتن تفنگ اسباب بازی پلیسی انتخاب می‌کند.

انواع بازی های تخیلی |بازی تخیلی در خانه |بازی های تخیلی اندروید

ویژگی های تخیل در کودکان:

تخیل در کودکان شامل دو فاکتور می شود. خارجی (محیط اطراف کودک) و داخلی (درک آنها از دنیا). این دو فاکتور با کسب دانش توسط کودک رشد می کنند. همچنین بازی با لباس بسیجی بچه گانه؛ به یادگیری و بهبود مهارت های ارتباطی کودک کمک می کند.

بازی های خیالی برای کودکان از چه سنی شروع می شود؟

خیال پردازی در هر سنی ممکن است، اما شروع آن از ۲ سالگی دیده می شود. در این بازی، کودک موقتا از دنیای واقعی جدا می شود و درگیر آرزو و خیالات خود می شود. کودکی که خلاق تر است، خیال پردازی بیشتری دارد. خیال پردازی در کودکان طبیعی است و نباید موجب نگرانی والدین شود. خیال پردازی تنها زمانی به عنوان رفتار بیمارگونه تلقی می شود که در محیط نامناسب انجام شود و شدت و دفعات آن زیاد باشد.

برای مثال، خیال پردازی با عملکرد کودک در مدرسه تداخل ایجاد می کند و کودک دچار کم توجهی است. در واقع، آنقدر که نبود بازی های خیالی در کودکان جای نگرانی است، خیال پردازی کودک جای نگرانی ندارد. بنابراین، اگر کودک شما از حدود ۲ سالگی بازی های خیالی را شروع نکند، باید از نظر ابتلا به اوتیسم و دیگر اختلالات مرتبط بررسی شود.

چرا بازی های خیالی برای کودکان اهمیت دارد؟

درک بهتر جهان اطراف یکی از دلایل اهمیت بازی های خیالی برای کودکان است. بازی های خیالی این امکان را برای کودکان فراهم می کنند که خود را به صورت کلامی، فیزیکی، واکنشی و تعاملی بیان کنند و نقش ها و سناریوهای مختلفی را در مرزهای امن تخیل خود تمرین می کنند.

نقش خیالی پستچی با استفاده از مبلمان و دیگر وسایل منزل برای بازسازی دفتر پست، به کودک مهارت های آدرس دادن، تمبر زدن، وزن کردن، اندازه گیری بسته های مختلف و رساندن ایمن و سالم یک بسته به محل را یاد می دهد. نقش بازی کردن بدین صورت برای رشد کودک ضروری است چرا که به آنها کمک می کند آنچه دیده و تجربه کرده اند را تمرین کنند.

نقش ها به آنها این امکان را می دهند که مرزها را عقب تر ببرند و عواقب انجام هر کاری را به طریقی ایمن و کنترل شده ارزیابی کنند. اهمیت بازی های خیالی برای کودکان از جهت تمرین راه حل های مختلف برای یک مشکل و مواجهه با مسائل مختلف در زندگی نیز اهمیت دارد.

این بازی ها اعتماد به نفس کودک را در مواجهه با دنیای واقعی تقویت می کنند و آنها را در هدایت موقعیت های اجتماعی در مدرسه، خانواده، گروه های دوستی، روابط اجتماعی و محیط های کاری موفق می سازد. کودکان با بازی های خیالی، واژگان خود را تقویت می کنند و به راحتی از زبان استفاده می کنند. کودک می تواند در فضا و زمان مناسب، بدون ریسک خجالت کشیدن به خاطر استفاده از کلمات نادرست، حرف بزند و دایره واژگانی خود را تکمیل کند.

بازی های خیالی برای کودکان با بهبود درک از واژگان و افزایش قدرت داستان سرایی همراه است. از سوی دیگر در بازی های خیالی، کودک می تواند احساسات مثبت و منفی خود را از زبان دیگر نقش های بازی ابراز کند. توجه به بازی های خیالی برای آگاهی از نیازها و احساسات کودک اهمیت دارد. کودک معمولا نگرانی های خود را از طریق بازی بیان می کند. به غیر از بهبود دایره واژگان، بازی های خیالی برای کودکان با تقویت عضلات و حواس همراه است.

استفاده از ابزارهایی مانند مداد شمعی، قیچی، قلم مو و خمیر بازی باعث بهبود مهارت های حرکتی و هماهنگی دست و چشم می شود. برای بهبود مهارت های حرکتی کودک خود را به رقص، دویدن، نقاشی، سفال گری و پروژه های سازه ای مانند بازی با لگو تشویق کنید.

پرورش بازی های خیالی برای کودکان:

خلاقیت را در فرزند خود تقویت کنید:

برای فرزندتان مداد، کاغذ، مداد شمعی، و دیگر لوازم مورد نیاز برای نقاشی کردن و کاردستی درست کردن را بسته به سن و توانایی فرزندتان فراهم کنید. از او بخواهید یک قطعه هنری بر اساس تخیلش درست کند، به جای آنکه از او بخواهید بر اساس مدلی واقعی چیزی درست کند.

کتاب خوانی و داستان سرایی را در کودک خود تقویت کنید:

خلاقیت کودکان با خواندن کتاب برای آنها و تشویق به داستان پردازی تقویت می شود. کتاب خواندن محرک های مناسبی را برای مغز کودک فراهم می کند و به آنها کمک می کند مکان ها، افراد و مشکلاتی را فراتر از محیط اطراف خود درک کنند. از کودک بخواهید داستان شما را شاخ و برگ بدهد و پایان بندی خوبی برای آن پیشنهاد دهد. بدین ترتیب، بازی های خیالی برای کودکان ساده تر می شود. در طول قصه گویی، کودک را در نقش اصلی یا یکی از نقش های مکمل قرار دهید. داستان را با دو راهی های اخلاقی و چالش هیجان انگیزتر کنید.

با او بازی کنید:

کودکان به بازی با والدین خود علاقه دارند. زمانی که کودک یک لیوان چای خیالی برای شما می آورد، با او همراه شوید و از او بخواهید یک قند به شما بدهد. با تلفن خیالی او تماس بگیرید و درخواست دو پیتزا بزرگ سبزیجات بدهید. به کارهایی که انجام می دهد علاقه نشان دهید و تخیل او را تشویق کنید. هر روز ساعتی را به بازی کردن با او اختصاص دهید.

از فرصت های بیرونی برای پرورش خلاقیت کودک خود استفاده کنید:

زمانی که بیرون از خانه هستید، به بازدید از موزه ها و گالری ها بروید تا ببینید چه چیزی توجه کودک را به خود جلب می کند و از آنها سوالات پایان باز در مورد چیزهایی که می بینند بپرسید. حتی رفتن به سوپرمارکت، قدم زدن در اطراف خانه، یک مسافرت با خودرو همه فرصت هایی برای پرورش بازی های خیالی برای کودکان هستند. از کودک بخواهید آنچه را می بیند توصیف کند و با هم داستان های بامزه ای بسازید. پیشنهاد ما به شما مراجعه به مشاوره کودک و نوجوان است تا به راحتی بتوانید ترفندهای رفتار مناسب با کودک را در خود پرورش دهید.

اهمیت بازی والدین و کودکان

برقراری ارتباط سازنده میان والدین با فرزندان گام موثری برای شکوفایی استعدادها و قابلیت‌های کودکان محسوب می‌شود. هرچه روابط مادر و پدر با فرزند خود صمیمانه تر باشد و از شیوه های موثر و مناسب برای ارتباط برقرار کردن با آنها بهره مند شوند، ارزش ها، قابلیت ها و استعدادهای کودک بیشتر می شود و آنها برای زندگی آینده آماده تر خواهند شد. یکی از شیوه های صحیح ارتباط برقرار کردن والدین با کودکان بازی کردن با آنها است، چرا که اغلب کودکان تا ۱۲ سالگی کلیه احساسات و نیازهای خود را از طریق بازی بروز می دهند. بنابراین اهمیت بازی والدین و کودکان نه تنها در زندگی حال آنها موثر است بلکه در شکل گیری شخصیت و توانایی های آنها در آینده نیز غیر قابل انکار است.

دکمه بازگشت به بالا