عمومیکسب و کار ایرانی

قهوه چه ویتامینی دارد؟

قهوه چیست؟! قهوه به عنوان یک نوشیدنی در بسیاری از نقاط دنیا مورد مصرف قرار می‌گیرد. قهوه که از دانه‌های قهوه تهیه می‌شود و انواع مختلف دارد، حاوی مواد معدنی و سرشار از آنتیاکسیدان‌ها است. مهمترین ماده موثر در قهوه کافئین است. کافئین موجود در قهوه بلافاصله پس از نوشیدن جذب بدن شده و وارد گردش خون می‌گردد و مستقیماً بر روی سیستم اعصاب مرکزی اثر می‌گذارد؛ ابتدا عامل ایجاد آدنوزین که حامل احساس خستگی و خواب‌آلودگی است را از کار انداخته و سپس بر عامل تولید نوراپی نفرین و دوپامین اثر کرده و تولید آن‌ها را افزایش می‌دهد.

نوراپی نفرین برای حفظ دقت، کنترل احساسات، یادگیری و ادراک ضروری است و دوپامین عامل توانایی، انرژی و لذت است. به همین دلیل معمولاً دانشجویان و محصلین در شب‌های امتحان که احساس خواب‌آلودگی و خستگی می‌کنند و احساس می‌کنند دیگر قادر به یادگیری بیشتر نیستند؛ پس از مصرف یک فنجان قهوه گانودرما احساس خوبی پیدا کرده و دیگر خواب آلوده نیستند و کنترل آن‌ها در رفتار و یادگیری‌شان بالا می‌رود و احساس انرژی و خوشحالی بیشتری می‌کنند. برای استعلام و قيمت محصولات بيز از سایت های مرجع فروش این محصولات کمک بگیرید.

بهترین زمان مصرف قهوه |خواص قهوه تلخ برای زنان |فواید قهوه برای مردان

آزمایش‌های مختلف انجام شده بر روی انسان‌ها مشخص گردانده که قهوه می‌تواند بر عملکرد مغز اثر گذاشته و جنبه‌های مختلف آن مثل حافظه، خلق‌وخو، هوشیاری، انرژی و حتی زمان واکنش و عملکرد شناختی را افزایش دهد. کافئین موجب آزاد شدن آدرنالین و در نتیجه تولید انرژی و بالا بردن سوخت و ساز و نشاط در انسان می‌شود. به همین خاطر صبح قبل از بیرون رفتن از منزل و عصر پس از یک روز کاری طولانی، با مصرف یک فنجان قهوه احساس انرژی و شادی و انگیزه برای فعالیت بیشتر پیدا می‌کنید.در ادامه به ویژگی قهوه می پردازیم

خواص قهوه تلخ برای کبد

کبد عضو مهمی در بدن است که بر اثر بیماری‌های متعدد از جمله هپاتیت و کبد چرب که بر آن اثر می‌گذارند، ممکن است دچار بیماری سیروز کبدی ‌شود که به دلیل عفونت مزمن باعث فرسوده شدن کبد می‌گردد. ثابت شده است که خواص قهوه تلخ برای کبد می‌تواند در برابر سیروز از کبد محافظت کند و کسانی که در روز حدوداً ۴ فنجان قهوه می‌نوشند ۸۰ درصد کمتر در معرض این بیماری هستند. قهوه به طور معمول به همراه شکر و شیر مصرف می‌گردد؛ چنانچه بتوانید قهوه را بدون شکر و به صورت تلخ مصرف کنید اثر آن بیشتر خواهد بود .

سایر خواص قهوه برای بدن

همچنین طی آزمایشات مختلف اثر چربی سوزی کافئین به طور کامل بر همگان روشن شده و از آن در مکمل‌های لاغری و رژیم‌ها استفاده می‌شود. یک فنجان قهوه شامل مواد مختلفی مثل ویتامین B2 و B5، منگنز و پتاسیم، منیزیم و نیاسین است که چنانچه شما بتوانید در روز ۳ تا ۴ فنجان قهوه بنوشید، مقدار مورد نیاز از مواد ذکر شده برای بدنتان را تامین می‌کنید. از خواص قهوه این است که می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش ‌دهد و موجب کاهش ابتلا به بیماری پارکینسون ‌شود ودر برابر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل اثر محافظت کننده دارد. مصرف قهوه در جلوگیری از افسردگی و بهبود حالت‌های آن نیز بسیار موثر است.

عوارض قهوه

در مصرف قهوه همچون دیگر مواد باید اعتدال را رعایت کرد. قهوه به مقدار خیلی کم باعث افزایش فشار خون می‌گردد، برای همین برای کسانی که دچار پرفشاری خون هستند، تاثیر مناسبی ندارد. علاوه‌بر آن قهوه موجب دفع مقدار کمی کلسیم در بدن می‌شود که پس از مصرف اضافه آن ممکن است موجب پوکی استخوان گردد. از عوارض قهوه و اضافه استفاده کردن از قهوه می‌تواند با اثر گذاشتن بر روی سیستم عصبی مانع خواب و تحریک پذیری شما گردد و همچنین در پاره‌ای گزارش‌ها، رفلاکس و بازگشت اسید معده و سوزش معده در افراد مستعد دیده شده است.

قهوه همچون چای دارای مقداری تامین است؛ بنابراین کسانی که دچار کم‌خونی فقر آهن هستند باید ۱ ساعت قبل از غذا و یا دو ساعت بعد از آن قهوه را بنوشند. همچنین چون قهوه بر سیستم عصبی اثر می‌گذارد، کاهش مصرف و یا عدم مصرف آن در طول دوران بارداری بهتر است. چنانچه خانمی دچار سقط‌های مکرر و یا مشکلات باروری است باید مصرف آن را به طور کامل قطع کند.

انواع قهوه و طرز تهیه آن‌ ها

دانه قهوه در طبیعت به یک صورت یافت می‌شود اما بسته به نوع فرآوری آن به انواع قهوه ترک، فرانسه و اسپرسو تقسیم می‌شود. در تهیه پودر قهوه ابتدا دانه‌های قهوه برشته می‌گردد، سپس آسیاب می‌شود تا قابل استفاده گردد. تفاوت خواص قهوه ترک، فرانسه و اسپرسو در میزان برشتگی و آسیاب شدگی آن‌ها و سپس طرز پخت آن‌ها است. در مرحله برشته کردن، قهوه ترک بین ۵۰ تا ۶۰ درصد، قهوه فرانسه بین ۶۰ تا ۷۰ درصد و قهوه اسپرسو بیشتر از ۷۰ درصد برشته می‌گردد. در مرحله آسیاب شدن از همه نرم‌تر و بیشتر قهوه ترک و سپس قهوه اسپرسو کمتر آسیاب می‌شود و قهوه فرانسه نیز به طور کلی خیلی آسیاب نمی‌شود.

در تهیه قهوه ‌ترک، آن را داخل آب سرد مخلوط کرده و روی حرارت می‌گذاریم تا به نقطه جوش دما برسد، اما نجوشد و سپس استفاده می‌گردد. قهوه فرانسه در دستگاه فرنچ پرس قهوه‌سازهای بزرگ صنعتی داخل آب جوش مخلوط شده و سپس شیرابه آن استفاده می‌گردد. قهوه اسپرسو در دستگاه مخصوص بالاتر از سطح آب قرار گرفته و سپس با فشار بخار آب شیرابه آن خارج شده و در ظرف دیگری جمع می‌گردد و مصرف می‌شود.

با توجه به نوع پخت قهوه ترک بسیار غلیظ، قهوه اسپرسو در حد متوسط و قهوه فرانسه رقیق‌تر است. از اینرو مقدار مصرفی قهوه در هر کدام از آن‌ها متفاوت است. برای سرو قهوه ترک از فنجان‌های بسیار کوچک استفاده می‌شود، قهوه اسپرسو از فنجانی کمی بزرگتر و برای سرو قهوه فرانسه می‌توان حتی از لیوان استفاده کرد. با توجه به توضیحات داده شده از آنجا که همگی از یک نوع دانه قهوه تهیه می‌گردند دارای خواص مشابه بوده و فقط بسته به پخت آن مقدار مصرف و طعم آن متفاوت می‌گردد؛ پس از آنجایی که فواید قهوه ترک با فواید قهوه فرانسه و خواص اسپرسو تفاوتی ندارد، انتخای آن‌ها به ذائقه مصرف کننده بستگی دارد. پیشنهاد می شود مقاله را مطالعه کنید.

خواص قهوه تلخ برای لاغری

مهم‌ترین ماده موثر قهوه کافئین است و طی آزمایشات مختلف انجام شده اثبات شده که کافئین عامل موثری در چربی سوزی است. در بیشتر داروها و مکمل‌های لاغری از کافئین استفاده می‌شود و حتی در پاره‌ای مواقع برای لاغری‌های موضعی از مواد همراه با کافئین زیاد در موضع به صورت تزریقی استفاده می‌شود. چنانچه قهوه را به صورت تلخ و بدون استفاده از شکر یا شیر استفاده کنید، اثر لاغری آن و چربی سوزی آن بیشتر می‌گردد.

رژیم لاغریقهوه یکی از نوشیدنی‌های بسیار محبوب و پرطرفدار در جهان است. این نوشیدنی محبوب، از آسیاب شدن دانه‌های گیاه قهوه تهیه می‌شود. طبق یک آمار منتشر شده، سالانه در حدود 2.25 میلیارد فنجان قهوه در جهان مصرف می‌شود. قهوه دارای مشتقات زیادی است که هرکدام به روش خاصی دم آوری می‌شوند. تنوع این نوشیدنی به قدری بالا است که تمام افراد می‌توانند بر حسب سلیقه خود نوع خاصی از آن را انتخاب کنند. قهوه از ترکیبات مهمی ساخته شده است که هر کدام از این مواد تاثیری بر بدن انسان دارند. در قهوه چند ماده اصلی وجود دارد که قرار است در ادامه این مطلب نام و خصوصیات آنها را شرح دهیم. پس اگر دوست دارید با بیشتر آشنا شوید، با ما همراه باشید.

ترکیبات موجود در قهوه چیست؟

از اصلی‌ترین ترکیبات قهوه، کافئین است. کافئین آلکالوییدی است که مقدار آن در قهوه زیاد بوده و تقریبا بین 1 تا 2.5 درصد وزن هر دانه را به خود اختصاص می‌دهد. کافئین موجود در دانه‌ها مانع از خرد شدن آن توسط حشرات و حیوانات می‌شود. این ماده با مسدود کردن گیرنده‌های عصبی آدنوزین، خواب انسان را تحریک کرده و باعث بیدار نگه داشتن فرد می‌شود. در حقیقت زمانی که کافئین وارد بدن می‌شود، این ماده جایگزین آدنوزین می‌شود. از این رو دیگر آدنوزین وارد مغز انسان نشده و فرد دچار هوشیاری بیشتر و عدم خواب آلودگی می‌شود.

میزان کافئین در هر کدام از مشتقات قهوه متفاوت بوده و افراد می‌توانند بسته به نیاز خود مقدار کافئین لازم را دریافت کنند. از دیگر اثرات کافئین بر روی بدن می‌توان به تقویت حافظه، سم زدایی کبد، افزایش هوشیاری، کاهش دردهای عضلانی پس از ورزش و درمان کبد چرب اشاره کرد. اگر بدنبال نمایندگی فروش  محصولات دکتر بیز در تهران برای خرید قهوه میگردید از آقای بیز کمک بگیرید.

بعد از کافئین، بیشترین میزان یک نوشیدنی قهوه را آب به خود اختصاص می‌دهد. آب داغ برای پودر قهوه به عنوان یک حلال عمل کرده و باعث بیرون کشیده شدن روغن از درون دانه‌های قهوه می‌شود. هر یک فنجان قهوه حاوی 98.75 درصد آب و 1.25 درصد مواد موجود در قهوه است.

ترشی موجود در قهوه که به معروف است، به دلیل وجود ماده‌ای به نام اسید کوینیک است. اگر فردی بعد از نوشیدن قهوه دچار سوزش معده شود، دلیلش به خاطر اسید کوینیک بوده و این یعنی معده‌اش به آن حساسیت دارد. این اسید در زمان برشته سازی قهوه به تدریج افزایش پیدا کرده و سطح اسید کلروژنیک کاهش می‌یابد. اتیل فنل ماده‌ای است که سبب ایجاد بو و عطر خوش‌ قهوه می‌شود. این ماده از رنگ تیره‌ای برخوردار بوده و به عنوان یک ماده هشداردهنده و دور کننده حشرات شناخته می‌شود.

شاید برایتان جالب باشد که چه ماده‌ای در قهوه سبب ایجاد حس نشاط و سرحال شدن در فرد می‌شود. اسید دیکافئویوکلینیک ماده‌ای است که در قهوه وجود دارد و در شادابی افراد تاثیر زیادی دارد. برای همین است که بسیاری از افراد با نوشیدن قهوه صبحگاهی، حس خواب آلودگی و خستگی را از خود دور می‌کنند. این اسیدها از مغز انسان در برابر مولکول‌های رادیکال آزاد که باعث سکته مغزی می‌شوند، محافظت می‌کنند. این ماده نیز یکی از ترکیبات موجود در قهوه بوده و بعد از رست دانه‌های قهوه در آن ایجاد می‌شود. ماده دی متیل دی سولفید در ایجاد بوی قهوه رست شده بسیار اثرگذار است.

مزه شیرین قهوه به دلیل وجود ماده‌ی استیل متیل کربینول است. این ماده زرد رنگ بوده و به شکل روغنی درون دانه‌های قهوه وجود دارد. زمانی که قهوه دم می‌کشد این شیرینی خود را نشان می‌دهد و طعم کره‌ای خوبی در آن ایجاد می‌کند.

پوترسین نیز ماده‌ای است که در ایجاد نقش دارد. این ماده در دانه‌های قهوه سبز رنگ وجود داشته و زمانی که دم بکشد، بوی آن به مشام می‌خورد.

تریگونلین یک مولکول است که به یک گروه متیل وصل بوده و به نیاسین شناخته می‌شود. وجود این ماده در ترکیبات قهوه سبب ایجاد طعم شیرین قهوه می‌شود. تریگونلین از چسبیدن باکتری‌های مضر موجود در قهوه بر روی دندان‌ها جلوگیری کرده و مانع از آسیب به آنها می‌شود. این ماده دارای خواصی چون پایین آورنده‌ی چربی خون، ضد سرطان، ضد میگرن، ضد دیابت و ضد عفونی کننده است.

نیاسین همان تریگونلین است که در دمای بالای 70 درجه سانتی‌گراد از بین رفته است. زمانی که آب جوش را بر روی دانه‌های قهوه بریزید، گروه متیل از تریگونلین جدا شده و نیاسین در نوشیدنی قهوه باقی می‌ماند. نیاسین یا ویتامین ب3، برای درمان بیماری پلاگر به کار می‌رود. تئوفیلین ماده‌ای همچون کافئین است که خاصیت محرک و آرامش بخشی برای برونشیت، آمفیزم و علائم آسم دارد.

حدود 8 الی 12 درصد از حجم دانه سبز و خشک قهوه را پروتئین تشکیل می‌دهد. زمانی که این دانه‌های قهوه به مرحله رسیدن برسد، مقداری از پروتئین موجود در آن به آمینواسید تبدیل می‌شود. در حقیقت دانه‌های رسیده قهوه شامل آمینواسیدهای آزاد هستند. این مواد مانند داروهای تسکین دهنده درد و آرامبخش عمل می‌کنند.

دکمه بازگشت به بالا