عمومی

ساخت پیل سوختی از انرژی پاک که جریان برق ثابت تولید می‌کند

ساخت پیل سوختی از انرژی پاک که جریان برق ثابت تولید می‌کند

محققان یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید دستگاه «پیل سوختی» برای تولید جریان برق متناوب با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک شدند.

به گزارش خبرنگار علم و فناوری و خبرگزاری آنا، امیرعلی امیرخلیلی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ابتدا توضیحاتی درباره ماهیت و چیستی دقیق «پیل‌های سوختی» ساخت داخل ارائه کرد و گفت: درواقع این دستگاه، دو قطب اکسیژن و هیدروژن است. به این ترتیب که هیدروژن از یک قسمت و اکسیژن از قسمت دیگری وارد دستگاه شده و نتیجه واکنش شیمیایی میان هیدروژن و اکسیژن، جریان برق «DC» یا برق متناوب تولید می‌شود.

امیرخلیلی در راستای توسعه و گسترش این محصول ادامه داد: البته نکته قابل توجه درباره دستگاه این پیل سوختی، تمرکز بر پهپاد‌های پیل سوختی است تا جایی که بتوان ظرفیت تولید آنها را گسترش داد.

این فناور حوزه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر درباره ضرورت و احساس خلائی که تیم فناور برای تولید این پیل سوختی از ابتدا دنبال می‌کرد، توضیح داد: سوخت‌های فسیلی جدا از آلودگی‌های گوناگونی که برای انسان و محیط زیست جهانی دارند، مشکلات زیادی از جمله هزینه‌های گزاف برای تولید انرژی، هدر رفت سرمایه‌گذاری در این بخش و از همه مهم‌تر براساس قانونی که در سال ۲۰۲۶، برای مالیات برکربن اجرایی می‌شود، کشور‌هایی که از سوخت‌های فسیلی بهره می‌برند باید مبلغی را پرداخت کنند.

وی ادامه داد: همه این ضرورت‌ها استفاده از سوخت‌های جایگزینی از جمله سوخت‌های پاک را برای همه کشور‌های جهان به‌ویژه کشور‌هایی مانند ایران که از منابع نفت و گاز عظیمی برخوردار هستند، حیاتی می‌کند.

امیرخلیلی درخصوص کشور‌هایی که باید براساس قوانین جهانی، مالیات بر کربن، پرداخت کنند توضیح داد: کشور‌های اروپایی، آمریکایی، آفریقای جنوبی، چین، هند، مراکش و ژاپن از جمله قطب‌هایی در جهان هستند که باید باتوجه به تولیدات سوخت‌های فسیلی که دارند باید «مالیات بر کربن» پرداخت کنند.

این فناور تولیدکننده پیل‌های سوختی، به اهمیت به‌صفر رساندن آلاینده‌ها در جهان اشاه کرد و افزود: از سال ۲۰۳۰ تا ۲۰۵۰ براساس برنامه جهانی که درحال حاضر وجود دارد؛ باید میزان آلانیده‌ها به صفر برسد.

وی در راستای به‌صرفه‌بودن سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر ادامه داد: سرمایه‌گذاری که الان در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر انجام می‌شود، تمهیداتی برای آینده کشور است و از برون‌رفت مقدار زیادی ارز و همچنین هزینه‌های گزاف در حوزه انرژی‌های تجدیدناپذیر جلوگیری می‌کند.

امیرخلیلی با بیان اینکه پیل‌سوختی تولید شده توسط این شرکت دارای مزیت‌های بسیاری نسبت به نمونه‌های مشابه داخلی و خارجی‌اش است، تاکید کرد: مهم‌ترین ویژگی این پیل‌سوخت چند سلولی بودن یا «Multi cell» بودن آن است. به این ترتیب که سلول‌های آنوت، کاتوت، آنوت، کاتوت به‌صورت سِری در کنار هم قرار گرفته‌اند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت درخصوص خروجی پیل‌سوختی توضیح داد: جریان برق متناوب یا «DC» است که نوسان جریانات برق را ندارد و به اصطلاح برق ثابت تولید می‌کند. این دستگاه تغییرات ولتاژ و آمپر را ندارد.

وی افزود: تولید برق با جریان ثابت باعث می‌شود دیگر شاهد نوسانات برق در دستگاه‌های صنعتی و  الکترونیکی نباشیم.

امیرخلیل، درباره قیمت‌ فروش این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی افزود: دستگاه‌های پیل‌سوختی ساخت داخل، یک پنجم نمونه مشابه خارجی است.

انتهای پیام/

عبا

دکمه بازگشت به بالا